Nařízení vlády – nový rozpočtový rámec oprav

Vážení členové společenství,

výbor, jakožto statutární orgán, bude napříště při opravách a stavebních úpravách společných prostor postupovat s ohledem na § 13 odst. 2 nařízení vlády č. 366/2013 Sb., o úpravě některých záležitostí souvisejících s bytovým spoluvlastnictvím. Tento prováděcí předpis reaguje na § 1222 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Výše uvedený odstavec umožňuje, aby statutární orgán rozhodoval o opravě nebo stavební úpravě společných částí nemovité věci, nepřevyšují-li náklady v jednotlivých případech částku 1000 Kč v průměru na každou jednotku; tento limit neplatí, pokud se jedná o opravy způsobené havárií na společných částech.

Výbor tak bude moci rozhodnout o opravě či stavební úpravě řádově do 80.000 Kč samostatně. Nicméně, o jakýchkoliv opravách anebo stavebních úpravách společných prostor budou vždy členové společenství s předstihem informováni prostřednictvím tohoto webu a informační desky v přízemí domu. Jakákoliv oprava či stavební úprava se bude opírat o řádný položkový rozpočet a samozřejmě smlouvu v písemné formě, přičemž tyto dokumenty budou archivovány v kanceláři Výboru a po předchozí domluvě bude členům společenství umožněno do těchto nahlédnout a případně si z nich pořídit kopie.

V Praze dne 29. 10. 2014

Mgr. Marek Ouředník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..