Problematika usnášeníschopnosti schůze shromáždění

Vážení členové společenství,

 

i naše SV se pravidelně zabývá otázkou, jak docílit usnášeníschopnosti schůze shromáždění. Pro chod SV je usnášeníschopná schůze shromáždění, tedy nejvyššího orgánu, zcela zásadní. V našem případě konáme tuto schůzi pravidelně jednou ročně na konci jarních měsíců. Zde předkládáme v programu např. diskusi a schválení účetní závěrky za předchozí účetní období anebo diskusi a schválení rozúčtování služeb za předchozí vyúčtovací období. Rovněž je schůze zcela zásadním místem pro diskusi nad rekonstrukcemi, opravami či renovacemi společných prostor domu. Rozhodujeme zde také investiční akce.

 

Pravidelně se setkáváme s komplikacemi, kterou představuje nízká účast na schůzi. Rovněž členové opouštějí schůzi v jejím průběhu. Jedním z řešení je způsob, aby se rozhodlo o věcech samých hlasováním per rollam, naše stanovy to připouštějí a zároveň občanský zákoník toto upravuje taktéž.

 

Nad tímto tématem se zabývá i tento článek, který rovněž popisuje nutné úpravy stanov společenství pro případ, že by se výbor jakožto svolavatel schůze rozhodl nechat hlasovat společenství jako celek právě metodou per rollam.

 

Zde odkaz: www.magazinvybor.cz/rady/pravni-poradna/problem-s-usnasenischopnosti-shromazdeni-vlastnici-z-jednani-odchazi/

 

V Praze dne 7.12.2018

 

Marek Ouředník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..